Beč, Austrija

Opšte informacije

Beč, Austrija

Austrija je zemlja zapanjujućih kontrasta, visokih Alpa sa jede strane do zelenih predela oko Dunava sa duge. Ova evropska zemlja poznata je po svojim istorijskim građevinama iz doba Habzburgovaca, koje bude strahopoštovanje, muzejima, galerijama, ali i svetski poznatim skijalištima i planinskim pejšažima od kojih zastaje dah. 
Beč je glavni i ujedno najveći grad Austrije sa preko milion i po stanovnika. U jugoistočnom je delu centralne Evrope, sedište je mnogim kancelarijama UN-a, a predstavlja kulturnu, ekonomsku i političku prestonicu. Osnovan je u 10. veku p.n.e. kao keltsko naselje. Kasnije postaje skriveni glavni grad Rimskog carstva, pa prestonica Habzburškog carstva, da bi 1805. postao glavni grad Austrijskog carstva, a samim tim i centar umetnosti, nauke, kulture, muzike i kuhinje.
Ovaj grad na obali Dunava zanimljiv je spoj starog i novog, Mocartove muzike i hip-hopa,  baroknog i savremenog. Beč je u svetskim razmerama odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući brojnim raskošnim kulturno-istorijskim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i muzičkoj prestonici u kojoj su između ostalih živeli i stvarali poznati kompozitori kao što su Betove i Mocart.Rezervišite avio kartu online


QATAR AIRWAYSAeroflotDELTA AIRLINESSwissEmiratiLotUNITED AIRLINES