London, Velika Britanija

Opšte informacije

London, Velika Britanija

Čini se da London, što se veličine, istorije, stila i kulture tiče, iz godine u godinu postaje sve primamljivija turistička atrakcija.Njegovi parkovi, galerije svetskog glasa i rustični pabovi, kao i arhaične ulice i velelepna arhitektura bi vas svakako ostavili bez daha. Tu je i najosvetljeniji zapadni deo Londona, mnoštvo prodavnica odeće renomiranih brendova a i širok izbor mesta za ručavanje, po čemu je London postao jedan od najboljih gradova na svetu.
Ako šetate jednom prosečnom londonskom ulicom, bićete zadivljeni efektom vremeplova koji će podstaći građevine u njoj, kao i kulturološkom raznolikošću koja je očigledna pri samom pogledu na stanovnike Londona. Pored simbola Velike Britanije- famoznog crnog taksija i Parlamenta, tu su i simboli ostalih kultura koje ovde obitavaju- bilo da idete na pijacu ili u park pun zelenila, možete očekivati da ćete zasigurno videti barem pomalo od skoro svake svetske kulture.
Londonske galerije i muzeji spadaju u jedne od najprestižnijih na svetu, a kako ove same građevine izgledaju je posebna priča, budući da su među sobom na zadivljujući način potpuno različite. Dobra vest je da je većinu kulturnih znamenitosti u Londonu moguće posetiti besplatno.
Ono što će ove, 2012. godine, biti jedna od najvećih atrakcija u Londonu je svakako Dijamantski jubilej Njenog Veličanstva kraljice Elizabete, tj. proslava 60 godina njene vladavine. Mnoštvo dešavanja se već održalo, ali će tokom cele godine građani i kraljevska porodica organizovati raznovrsne programe- bilo da su to koncerti na otvorenom, ulične žurke ili slične manifestacije.
Još jedan vrlo važan događaj će se održati upravo u Londonu ove godine, a to su Olimpijske igre koje će trajati od 27. jula do 12. avgusta. Grad je, podrazumeva se, i dalje u pripremama a sve nagoveštava da će posetioce igara i same učesnike dočekati nezaboravno iskustvo. Na primer, mnoge od glavnih železničkih stanica su renovirane ili proširene, a pristup besplatnom bežičnom internet će moći da se nađe gotovo svuda.
I bez ovih događanja, London je svakako vredno videti. Bilo da se nađete u Zapadnom Londonu, ili da gledate u Parlament sa mosta, divite se visokim tornjevima ili šopingujete u Šordiču, biće Vam jasno da se nalazite u jednom od najlepših gradova sveta.Rezervišite avio kartu online


LotMontenegro airlinesUNITED AIRLINESFly NikiAustrian AirlinesEmiratiSwiss