Lisabon, Portugalija

Opšte informacije

Lisabon, Portugalija

Portugal, koji se nalazi na zapadnoj strani Iberijskog poluostrva, zemlja je tradicionalnih sela i živopisnih gradova. Turistima nudi širok asortiman istorijskog blaga i svetske baštine u vidu prirodnih i kulturnih čuda, a sve zajedno odiše primorskom atmosferom. 
Lisabon je najzapadniji glavni grad Evrope, koji se nalazi u središnjem dijelu Portugala, nedaleko od ušća reke Teho u Atlantik. Jedan je od najstarijih gradova na svetu, na čijoj su se teritoriji smenjivali i zajedno živeli stari Iberi,Kelti, Feničani, Arapi, Varvari i Hrišćani. Alkantara, Bairo Alto, Bajša, Ćiado, Belem, samo su neki od simbola ove zapadnoevropske prestonice, izgrađene u baroknom stilu pomešanom sa romanskim, gotičkim, modernističkim i postmodernističkim. Sve ovo doprinosi jedinstvenoj atmosferi koja ne ostavlja ravnodušne ni stanovnike, ni posetioce, ni prolaznike.
Lisabon pleni svojim brojnim intrigantnim bočnim ulicama, veličanstvenim trgovima i jedinstvenim zvukom tramvaja, a sve zajedno stvara jednu fantastičnu atmosferu. Grad je primamljivog urbanog života, gostoljubivih romantičnih restorana, boemskih kafića, luksuznih noćnih klubova i atraktivnih butika.Rezervišite avio kartu online


LotMontenegro airlinesBritish AirwaysAeroflotKLM AIRLINESCroatia AirlinesTAP PORTUGAL