Pariz, Francuska

Opšte informacije

Pariz, Francuska


Najposećeniji grad na svetu – Pariz, glavni grad Francuske, svojom istorijom umetnosti, lepotom arhitekture, kuhinjom i visokom modom stoji ispred svih gradova na svetu po broju turista. Izgleda da nije sve samo u Ajfelovom tornju ili Luvru, jer ukoliko provedete par dana u Parizu, dobićete pravi kurs življenja. Ovaj grad daje bezbroj mogućnosti za uživanje u lepim stvarima, bilo da se odlučite za šetnju duž reke Sene ili prosto za mali odmor u obližnjem caféu. Posebni deo svakog puta u Pariz predstavlja neizostavna francuska kuhinja. Parižani obožavaju hranu, tako da koji god restoran da izaberete, večere u Parizu su čisto uživanje. Svi vi koji ste ljubitelji hrane, umetnosti ili ljubavi, Pariz je pravo i sveto mesto za vas.

Zbog svog geografskog položaja i Sene, Pariz je bio centar trgovine još u doba pre Rimljana. Za vreme srednjeg veka Pariz postaje hrišćanski grad sa vladom, infrastrukturom i obrazovnim institucijama. Istorijski gledano, Francuscka revolucija krajem 18. veka ne samo da bila odlučujući faktor u državnom uređenju države, već je značajan i njen ogroman uticaj na ostale države u Evropi.

Pariz danas, kao najposećeniji grad na svetu, ipak nije grad bez problema. Nebitno kojoj političkoj opciji da pripadaju, sve Parižane brine problem za imigrantima. U narednih deset godina, Pariz će se veoma promeniti, pa i izgled grada iz vazduha će biti drugačiji, jer je u planu gradnja nekoliko oblakodera.

 Rezervišite avio kartu online


LufthansaSwissUNITED AIRLINESTunis AirLotEmiratiFly Niki