Havana, Kuba

Opšte informacije

Havana, Kuba

Republika Kuba, nalazi se u arhipelagu u severnim Karibima između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Kuba je komunistička država na čijem čelu se nalazi Raul Kastro, brat dugogodišnjeg predsednika Fidela Kastra. Kuba sjedinjuje tradicionalno, komunističko i moderno. Najbolji primer ovog spoja je glavni grad Havana.

Havana ili u originalu San Cristóbal de La Habana glavni je grad ove republike i istovremeno najveći grad na Karibima sa 2,1 miliona stanovnika. Osnovao ju je Dijego Vaskes de Kueljar 1515. godine, da bi ubrzo postala trgovačka luka, centar noćnog života i kockanja. Kao jedna od najatraktivnijih destinacija, privlači turiste iz celog sveta svojom istorijom, kulturom, kolonijalnom i baroknom arhitekturom i spomenicima.

La Habana Vieja (Stara Havana) sa svojih 300 građevina predstavlja najbogatiju zbirku kolonijalne arhitekture i spada u Svetsku baštinu UNESCO-a.

Havana, gde je luksuz pomešan sa oronulim, Stari grad sa delom u kom žive Kubanci, pruža jedinstveni šarm i neverovatno iskustvo, začinjeno salsom, slobodnim plesom, srdačnošću, ukusnom hranom i sjajnim koktelima.Rezervišite avio kartu online


Austrian AirlinesFly NikiAir FranceLufthansaSwissAir SerbiaTunis Air