Las Vegas, SAD

Opšte informacije

Las Vegas, SAD

Pre nekoliko vekova prostor na kom se nalazi današnji Las Vegas je bio ne toliko poznata oaza u pustinji Nevada. Ako se izuzmu Indijanci, misli se da je prvi čovek koji je kročio na ovo područje krajem 19. veka bio mladi Meksikanac u potrazi za vodom. Pronašao je prirodna izvorišta na mestu gde se danas nalazi Las Vegas. Ovo mesto je postepeno postajalo poznato. Iako se zna da je na samom početku 20. veka Las Vegas imao svega 30 stanovnika, ono što je doprinelo porastu populacije bila je izgradnja železnice 1904. godine. Ekonomske povoljnosti koje su donele migracije su pomogle gradu da se izbori sa udarcima Velike ekonomske krize. Ovde je uvek postojala kultura kockanja, čak i kada su zakoni Nevade to zabranjivali. Tek 1931. godine sa legalizacijom kockanja, ovaj grad kreće da raste u neverovatnim razmerama.
Najnaseljeniji grad u saveznoj državi Nevadi, Las Vegas predstavlja svetleću oazu koje je širom sveta poznata po kockanju, provodu, šopingu i odlučnoj kuhinji. Žurke koje traju cele godine napravile su od ovog grada svetski poznati brend. Ona izreka da je Vegas ,,glavni grad sveta za zabavu” možda i nije toliko pretenciozna. Imajući u vidu geografski položaj ovog vrelog grada, užitak koji on pruža se i više nego isplati. Ukoliko želite da promenite svoju rutinu i unesete neočekivanu zabavu u svoj život, ovaj grad nema konkurenciju. Nigde na svetu nećete naći ovoliko veliko igralište za odrasle. Sve je počelo još za vreme tridesetih godina 20. veka kada je legalizovano kockanje, što je dalo prostor otvaranju velikog broja hotela i kazina u želji da se primi veliki broj ljudi koji se iz godine u godinu povećavao. Kada prevedete sa španskog “Las Vegas” značenje je ,,Livade”, mada ako mislite da se ovde može pronaći pastoralana idila, na pogrešnom ste mestu. Mnogi turisti se oduševljavaju sa neograničenim potencijalom za uživanje. Kabare nastupi traju do kasno u noć, a glavna ulica je prepuna limuzina i džipova. Vi sami birate svoje avanture u ovom gradu. Provod može bitii ili elegantan ili razvratan, vi odlučujete. Na raspolaganju su vam reke alkohola, kockice za brz novac i glasna muzika. Stolovi za kockanje nemaju radno vreme, sve je organizovano tako da se iskusi zabava na najvišem nivou. Ako vaša definicija dobrog provoda uključuje opasne rolerkostere, rulete, klubove i reke šampanjca za jedno veče, onda vas celokupni utisak neće razočarati.
Ima još mnogo toga ispod podloge Las Vegasa. Nije sve u noćnim klubovima i kocki. Ako krenete u istraživanje samog grada, videćete da je grad pun galerija, muzeja ali i neverovatnih pejzaža. Gotovo je neverovatno pomisliti da početkom dvadesetog veka ovaj grad nije ni postojao, a da je sada destinacija koju posećuje 37 miliona turista godišnje. Mnogi turisti koji prvi put dođu u Vegas imaju predubeđenje da je grad pun kiča, ali vlasnici hotela su dovoljno lukavi jer uvek imaju nešto čime vas mogu oduševiti. Glavni pokretač stvaranja u Vegasu je želja za novim stvarima. Svrha projektovanja novih hotela nije samo da bi se ugostili gosti iz celog sveta, nego uvek ima za cilj da se napravi nešto veće, bolje i lepše od onoga što postoji. A sve to za beskrajno uživanje u Gradu greha. I ne brinite, ono što se desi u Vegasu, ostaje u Vegasu.Rezervišite avio kartu online


DELTA AIRLINESAir SerbiaTunis AirAdria AirwaysAeroflotAlitaliaAustrian Airlines